Böste Berättar – Från druva till vin oktober 5, 2022Som de flesta redan noterat och längtat efter, blir det vinprovning även i år, nu den 15 oktober. Läs mer nedan vad vår egen sommelier skriver om årets provning. Glöm inte anmäla er så att ni får plats!


Böste Berättar – Från druva till vin

Äntligen är hösten här igen, äntligen kan man leta fram sina härliga höstrecept och äntligen är det dags att plocka fram de där underbara mustiga viner som har legat till sig för just det här tillfället. Den här gången håller vi oss i Europa till två klassiska vinländer där tanken är att vi skall prova 4 olika vintyper. Vi kommer den här gången att prova lite dyrare viner än vad vi gjort tidigare.

Tanken är som sagt att vi skall prova 4 viner från Europa. Det sammanhållande temat den här gången är att bokstaven B har en inte helt oviktig betydelse. Kanske kommer ni att hitta en ny favoritdruva eller ett nytt favoritvin och förhoppningsvis leder provningen till en ytterligare fördjupad förståelse för vin i allmänhet.

Först blir det lite teori där vi bland annat går igenom lite om druvan och de olika ursprungen för de viner vi skall prova. Efter en kortare bensträckare går vi sedan över till själva provningen, där vi kommer prova vinerna halvblint.  

Ni behöver ta med 4 glas var, lite större och gärna tulpanformade eller champagneglas utan störande mönster. Ta även med en penna för att göra anteckningar. Undvik starka parfymer då dessa trubbar av båda egna och andras sinnen.

Priset är 400kr per person(eventuellt överskott tillfaller föreningen). Betalningen sker på plats via Swish. Antalet platser är begränsat så principen först till kvarn gäller.

Anmälan görs genom att maila info@bostelage.com

Vi kommer hålla till i gamla skolan där Henrik och Johanne så generöst låter oss använda skolsalen. Eftersom lokalen inte är uppvärmd rekommenderas en extra tröja.

När: Lördagen den 15:e oktober 15 – 18

Var: Gamla skolan (karta)

Berättare: Fredrik Öhrneman, Sommelier

Välkommen med en anmälan och en trevlig och lärorik eftermiddag hälsar Föreningen Böste Läge


Du får detta nyhetsbrev eftersom du bor i eller visat intresse för Böste. Det är Föreningen Böste Läge som ligger bakom utskicken. Om du vill veta mer om föreningen eller vad vi gör, se vår hemsida

www.bostelage.com

Kategori: