Böste Berättar – En druva, fyra världsdelar september 10, 2021

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Trots pandemins förutsättningar har vi genomfört en hel del i sommar och går nu in i en lite lugnare period. Men än är det inte över!

Som de flesta redan noterat och längtat efter, blir det vinprovning även i år, nu i september. Läs mer nedan vad vår egen sommelier skriver om årets provning.


Böste Berättar – En druva, fyra världsdelar

Nu är hösten återigen här och snart är grillsäsongen över och kanske längtar ni, såsom jag gör, efter en annan typ av matlagning och en annan typ av vin än det man druckit till den grillade maten. Jag har lyssnat på den feedback som gavs förra året och har i år planerat en provning med viner gjorda på en och samma druva. Vi ger oss av på en långresa i vinets tecken och njuter av att följa den valda druvan jorden runt och se om vi kan uppfatta de nyanser som den skiftande geografin bidrar med.

Tanken är som sagt att vi skall prova 4 viner från olika delar av världen gjorda på samma druva. Kanske hittar ni en ny favoritdruva eller ett nytt favoritvin och kanske leder provningen till en ytterligare fördjupad förståelse för vin i allmänhet.

Först blir det lite teori där vi bland annat går igenom lite om druvan och de olika ursprungen för de viner vi skall prova. Efter en kortare bensträckare går vi sedan över till själva provningen, där vi kommer prova vinerna halvblint. (Förklaring vad det innebär får ni i teoripasset)

Ni behöver ta med 4 glas var, lite större och gärna tulpanformade eller champagneglas utan störande mönster. Ta även med en penna för att göra anteckningar. Undvik starka parfymer då dessa trubbar av båda egna och andras sinnen.

Priset är 275kr per person(eventuellt överskott tillfaller föreningen). Antalet platser är begränsat så principen först till kvarn gäller.

Anmälan görs genom att maila info@bostelage.com

Vi kommer hålla till i gamla skolan där Henrik och Johanne så generöst låter oss använda skolsalen. Eftersom lokalen inte är uppvärmd rekommenderas en extra tröja.

När: Lördagen den 25:e september 15 – 17

Var: Gamla skolan (karta)

Berättare: Fredrik Öhrneman, Sommelier

Välkommen med en anmälan och en trevlig och lärorik eftermiddag hälsar Föreningen Böste Läge


Du får detta nyhetsbrev eftersom du bor i eller visat intresse för Böste. Det är Föreningen Böste Läge som ligger bakom utskicken. Om du vill veta mer om föreningen eller vad vi gör, se vår hemsida

www.bostelage.com

Skulle du vilja avsluta din prenumeration

klicka här.

Kategori: