Böste Berättar – Mousserande viner september 27, 2020

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Denna speciella sommar är nu slut. Aktiviter har ändrats efter förutsättningarna, en del saker har ställts in och nya har uppkommit. Det börjar bli tradition med vinprovning på hösten med föreningens egna sommelier, det sker även i år.


Böste berättar – Från druva till vin.

Nu är hösten återigen här och det börjar så sakteliga närma sig slutet på året. Mousserande viner förknippas väl framförallt med nyårsfirandet, men vinet har sin plats även i andra sammanhang, faktiskt i nästan alla sammanhang.

 

Lily Bollinger skall ha sagt följande. ”Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det när jag är ensam. I sällskap tycker jag det är ett måste. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig och dricker det om jag är hungrig. Annars rör jag det inte – om jag inte är törstig förstås.”

 

Tanken är att vi skall prova 4 mousserande viner (även champagne) gjorda på olika druvor och med olika tillverkningssätt. Kanske hittar ni en ny favorit och kanske leder provningen till en ytterligare fördjupad förståelse för vin.

 

Först blir det teori där vi bland annat går igenom lite om druvor och ursprung för de viner vi skall prova. Även tillverkningsmetoder tänkte Fredrik prata om eftersom det är något som kan skilja olika mousserande viner åt.

 

Efter en kortare bensträckare går vi över till själva provningen, där vi kommer prova 4 mousserande viner halvblint. (Förklaring vad det innebär får ni i teoripasset)

 

Ni behöver ta med 4 glas var, lite större och gärna tulpanformade eller champagneglas utan störande mönster. Ta även med en penna för att göra anteckningar. Undvik starka parfymer då dessa trubbar av båda egna och andras sinnen.

 

Priset är 350kr per person(eventuellt överskott tillfaller föreningen). Antalet platser är begränsat så principen först till kvarn gäller.

Anmälan görs genom att maila info@bostelage.com

 

Vi kommer hålla till i gamla skolan där Henrik och Johanne så generöst låter oss använda skolsalen. Eftersom lokalen inte är uppvärmd rekommenderas en extra tröja.

 

När: Lördagen den 10:e oktober 15 – 17

Var: Gamla skolan

Berättare: Fredrik Öhrneman, Sommelier

 

Under rådande pandemi uppmanas alla deltagande att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, hålla avstånd, stanna hemma vid uppvisade symtom osv. På plats i lokalen sprider vi ut oss så att vi kan ha en säker men ändå trevlig och lärorik eftermiddag. Välkomna med anmälan!


 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du bor i eller visat intresse för Böste. Det är Föreningen Böste Läge som ligger bakom utskicken. Om du vill veta mer om föreningen eller vad vi gör, se vår hemsida

www.bostelage.com

 

Skulle du vilja avsluta din prenumeration

klicka här.

 

Kategori: