Eld & Vatten augusti 14, 2020

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Hej

Föreningen har blivit ombedd att av Trelleborgs VA-avdelning att sprida informationen om bevattningsförbud, se deras information längre ner i mailet. Vi kan också passa på att informera om att det råder eldningsförbud. Vill ni läsa mer ingående vad som gäller, finns det länkar längst ner i mailet.

mvh

Föreningen Böste LägeDet råder bevattningsförbud!

Trelleborgs kommun, i rollen som VA-huvudman, vill att alla ska ha tillgång till vårt livsnödvändiga vatten.

Den senaste tiden har efterfrågan varit så hög att våra vattenverk tidvis inte hinner med att producera dricksvatten i samma takt som vattnet förbrukas. För att säkerställa tillgång av dricksvatten för mat, dryck, hygien, brandsläckning och andra samhällsviktiga funktioner så råder det tills vidare totalt bevattningsförbud mellan kl. 06.00-22.00 varje dag.

Detta innebär förbud mot att exempelvis:

  • Vattna gräsmattor, planteringar och växter med vattenspridare eller vattenslang
  • Fylla pooler, spabad, bassänger eller liknande –
  • Bevattna fotbollsplaner, tennisplaner eller andra liknande arenor.
  • Tvätta bilar, fasader och liknande hemma (Exempelvis med högtryckstvätt)

Från kl. 22.00 på kvällen till 06.00 på morgonen är det inte förbjudet att utföra ovan nämnda aktiviteter, men vi vädjar till sparsamhet även under denna period.

Förbudet gäller endast kommunalt dricksvatten. Förbudet gäller således inte privata brunnar även om vi även här råder till sparsamhet.

Tack för att du respekterar detta förbud som ska säkerställa att du och alla dina medmänniskor får tillgång till sitt livsnödvändiga vatten under hela dygnet och under hela sommaren.

Om förbudet inte efterlevs har kommunen rätt att begränsa vattentillförseln till fastigheten som bryter mot förbudet. Detta kommer då att ske via en strypbricka som monteras in i vattenmätaren.

För mer information var vänlig se www.trelleborg.se alternativt kontakta kommunens växel via 0410-73 30 00.

Med vänlig hälsning

VA-avdelningen

 


LÄNKAR


 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du bor i eller visat intresse för Böste. Det är Föreningen Böste Läge som ligger bakom utskicken. Om du vill veta mer om föreningen eller vad vi gör, se vår hemsida

www.bostelage.com

 

Skulle du vilja avsluta din prenumeration

klicka här.

 

Kategori: