Böste Berättar om Världsomseglingen augusti 13, 2019


Utan havet, inget Böste Läge. De närmaste söndagarna har vi två Böste Berättar. Ett handlar om läget, husen och människorna som levde här, det andra handlar om en resa runt på världens hav. Läs mer om detta längre ner.

Välkomna på två intressanta Böste Berättar.


En världsomsegling

Åren 1973-1975 seglade Bertil Lundin, Eva Sundbaum och Karin Kraft  jorden runt tillsammans. Nu finns det möjlighet att få höra om den spännande resan.

Vi ses på Eva och Bertils gård i Böste och lyssnar på när de berättar, visar film och bilder för oss i ca 2 x 45 minuter. Det blir en paus i mitten med lite kaffe och kaka så vi ser gärna ni anmälan om ni kommer. 

 

När: Söndagen den 25/8 kl. 15.00

Var: Böste Strandväg 13 (gården med allén, norr om gamla gjuteriet)

Hur: Anmäl till foreningenbostelage@gmail.com

 

Föreningen Böste Läge och besättningen hälsar alla medlemmar välkomna!


Böste vandring

Nu på söndag den 18 augusti är det återigen dags för ”Böste Berättar om Böste”. Förra året var vi en stor skara som följde med på vandring på Löjtnat Flinths väg då Marie-Louise och Anne-Marie berättade vad de hade hittat i sin efterforskningar kring husen i Böste och de som bodde där. En del av de boende berättade själv sin historia kring husen. Nu är det dags för del två av vandringen med samma upplägg. Missa inte detta!

Vi samlas klockan 13.oo på garageuppfarten till Böste Strandväg 57 och vandrar västerut och avslutar längre ner på Löjtnat Flinths väg. Rundan beräknas ta minst 2 timmar.

När: Söndagen den 18 augusti, kl 13.00-15.30

Var: Samlas vid LBöste Strandväg 57

Vem: Gratis för alla medlemar, icke medlemmar 50:-

Möjlighet att bli medlem på plats, Välkommen!

Under ett par års tid har 5-6 personer träffats och dokumenterat minnen om husen i Böste. Marie-Louise har forskat fram underlag från olika ställen och har fått fram gamla foton på hus och personer.


Böste Berättar

Först är det berättelser om Böste, nästa gång (25:e aug) handlar det om segling runt jorden och därefter om Sydkustens Gårdsbryggeri (15 sep).Vad är då Böste Berättar? Vi är ett litet samhälle med många olika människor och varierad bakgrund, intresse och historia. Utifrån nyfikenhet, att träffas och lära sig mer om nya saker, har vi skapat Böste Berättar. Vi tror att om någon har något intressant att berätta, finns det alltid folk som är intresserade att lyssna, och tvärtom. 

Det kan vara berättelser om Böste, sitt jobb, sin hobby, erfarenheter, något man brinner för eller vill dela med sig av. Vi tror att vid ett berättartillfälle kan det skifta mellan högt och lågt, mycket folk till några få, men att det ändå är värt ett möte och berättelse.

Återkom gärna till föreningen om ni har förslag på personer eller om det är något du kan tänka dig att berätta om, så planerar vi in tid och plats. Var inte blyg. Med Böste Berättar, håller vi Böste levande.

 


Vid frågor eller kontakt: foreningenbostelage@gmail.com

 

Du kan enkelt och närsomhelst avregistrera dig genom länken längst ner i mailet. 

MvH

Föreningen Böste Läge

Tipsa en vän

Du får detta nyhetsbrev eftersom du bor i eller visat intresse för Böste . Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Kategori: