Sommaraktiveteter i Böste juni 11, 2019

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Sommaraktiviteter

Vi har hela sommaren framför oss, läs ordentligt detta mail så att ni inte missar något roligt i sommar!

Redan på torsdag drar det igång med årets första Boule. För er som vill vara med och spela golf är det dags att anmäla sig. Ny aktivitet  för i år ”Böste byalopp”, en löprunda genom läget  för stora och små. Vi har en riktig ”Böste dag” då vi lägger föreningens årsmöte på samma dag som  Böstes sommarfest med sandskulpturtävling, lekar och grillning. Läs om allt detta och lite till längre ner i mailet.

Välkomna till föreningens alla aktiviteter!


TORSDAGS BOULE

Boulen börjar som sagt redan nu på torsdag. Vi har gjort det som en stående aktivitet i sommar där vi träffas på torsdagar klockan 18.00 för att spela boule. Har du inte spelat innan så är det inga problem, klot finns att låna och alla är glada nybörjare. Kom och prova, spela eller titta bara förbi.

När: Torsdagar klockan 18.00

Var: Gamla fotbollsplanen


BÖSTEGOLF

Böstemästerskapen 2019 skall avgöras! 

Vi har tre 4-bollar på Trelleborg GK den 6:e juli. Först till kvarn gäller. Första bollen startar 11.00 med två bollar i direkt följd därefter. 

Anmälan till lg_tott@yahoo.se med namn, Golf-ID och mobilnummer. 


SOMMARFEST I BÖSTE

Om en månad är det dags igen för den uppskattade traditionen med gemensam grillning och fest, en enkel men trevlig möjlighet att träffas i byn. Även i år är det i Göranssons trädgård, Böste brunnaväg 1 (gamla lanthandeln), söndagen den 7:e juli. Vi har flera punkter på programmet denna dag, kom och var med på en eller flera aktiviteter!

10.00-10.45 Årsmöte, Föreningen Böste läge. Plats: Göranssons trädgård

11.00-12.30 Sandskulpturtävling för egna lag ( ingen begränsning på antal deltagare i lagen) på stranden nedanför sjögränd, med korande av vinnare på kvällen hos Göranssons. Kom och bygg eller titta.

15.00 – 17.00 Lekar och tävlingar för stora och små i lag med samlingspunkt i Göranssons trädgård.

16.30 Tänds grillarna hos Göranssons 

Det kommer finnas ett antal sittplatser men tag gärna med filtar eller liknande för att kunna sitta på gräsmattan om sittplatser inte kommer vara tillräckliga. Ta med mat och tillbehör själv, grillar finns. Efter maten bjuds det på kaffe. Vi hoppas även denna gång på fint väder, men vid regn kommer det att finnas tält, så tveka inte att komma. Grillningen är för medlemmar, men vi vill hålla det öppet att ta med vänner och släkt som är på besök, därför finns det en bössa för att kunna ge en frivillig gåva till föreningen under kvällen. Om någon vill bli medlem, se längst ner i mailet hur ni gör.


BÖSTE BYALOPP

För första gången någonsin anordnar Föreningen ”Böste byalopp”

Kom och delta söndagen den 28 juli 2019 i en härlig löprunda/promenad i det skånska sommarlandskapet med mål på Böste fotbollsplan.

BARN startar vid östra fortet, Löjtnant Flinths väg 83,  kl 10.00. Sträckan på ca 800 meter går genom hela läget, mål vid fotbollsplanen. Gemensam uppvärmning kl. 9.50

VUXNA startar på fotbollsplanen kl 11.00. En runda på ca 6km genom läget, fortsätter på cykelbanan fram till fyrtornet i Smygehuk och sedan tillbaka. 

Deltagande barn får medalj och glass vid målgång. Dessutom lottas det ut fina priser i varje klass till alla deltagare, både barn och vuxna. 

Ni som inte går eller springer är hjärtligt välkomna som hejarklack längs Löjtnant Fliths väg!

Startavgift: Vuxna: 20 kr, icke medlemmar 50kr, Gratis för alla barn.


Böste Berättar

Vi har redan haft ett väldigt uppskattat Böste Berättar, då vi träffade och fick höra Kurt Sahlins berättelser. Vi fortsätter med förra årets uppskattade byavandring, nu med andra delar av läget och berättelser om hus och de som bott här. Böste Berättar bjuder också på en berättelse och bilder från en jordenruntsegling av Lundin/Sundbaum/Kraft. I september får vi besöka Sydkustens Bryggeri & Musteri och höra deras berättelse. Till hösten har vi på allmän begäran även i år vinprovning med vår egen sommelier Fredrik Öhrneman. Mycket att boka in alltså, mer information kommer längre fram!


Kalender 2019

Här är det som vi har kvar av årets aktiviteter. observera att ändringar har gjorts från tidigare utskick.

13 juni                Boule, därefter varje torsdag kl 18.00

6 Juli                  Böste Golf, anmälan krävs  

7 Juli                 Årsmöte

7 Juli                  Sommarfest

28 juli                 Böste byalopp

18 Augusti         Böste Berättar. Byavandring

25 Augusti         Böste Berättar. Lundin, Sundbaum, Kraft om sin jordenrunt segling

15 Sept.            Böste Berättar. Sydkustens Bryggeri & Musteri.

12 Oktober        Böste Berättar. Vinprovning  

29 Nov.             Julgranständning 


Medlemskap 2019

Det är sedan länge nytt år och för er som ännu inte har betalat in 2019 års medlemsavgift, är det hög tid att göra det nu.

Kostnaden är 150:- per medlem och år, oavsett medlemskap. Betala in på bankgironummer 5258-5643. Glöm inte att skriva namn och/eller medlemsnummer.

Nya medlemmar:

Betala in 150:- på bankgironummer 5258-5643. Viktigt att ni uppger ert namn och e-mail adress.  Om ni har fastighet i Böste, ange då även denna adress. Om ni inte får plats med all information på inbetalning, maila oss med kompletterande uppgifter. Vid slutförd betalning, erhålls ett medlemsnummer via mail. 

Medlemskapet är personligt, betalar ni för flera medlemmar gör ni en betalning per medlem.

Information om föreningen skickas ut via föreningens nyhetsmail och på föreningens informationstavla i byn. Kontakta oss för medlemskap eller frågor, foreningenbostelage@gmail.com

Genom medlemskap stöttar man det arbete som utförs, ju fler medlemmar, desto bättre ekonomi och mandat får vi att genomföra aktiviteter och dylikt. Som medlem och fastighetsägare i Böste har man rösträtt vid eventuella omröstningar (max en röst per fastighet). Boende utanför Böste är varmt välkomna att bli stödmedlem och har då samma tillgång till aktiviteter och information som övriga medlemmar.


Vid frågor eller kontakt: foreningenbostelage@gmail.com

Du kan enkelt och närsomhelst avregistrera dig genom länken längst ner i mailet. 

MvH

Föreningen Böste Läge 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du bor i eller visat intresse för Böste . Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Kategori: