Böste Berättar om druvor och vin oktober 2, 2018

Nyhetsbrev från Föreningen Böste Läge. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Vin och sång

Föreningens nya serie ”Böste Berättar” har tidigare arrangerats tre gånger under året med bra och trevlig uppslutning. Det har handlat om Surfing, Byavandring och Design. Nästa berättelse handlar om smaker, druvor och vin.

Vi vill även slå ett slag för en aktivitet i Ystad, då Böstes egen Bianca Castafiore kommer till Ystads Teater, läs mer i detta utskick.


Böste berättar – Från druva till vin.

Efter en fantastisk sommar med mycket utomhusaktiviteter är det dags att flytta inomhus och prova några goda viner som passar till höstens mustiga grytor. Tanken är att vi skall prova 4 röda viner gjorda på 4 olika druvor från 4 olika delar av världen men som ändå har en smakprofil som passar till höstmaten. Förhoppningsvis hittar alla en eller kanske flera favoriter och kanske leder provningen till en fördjupad förståelse för vin.

Först blir det teori där vi bland annat går igenom lite om druvor och ursprung för de viner vi skall prova. Efter en kortare bensträckare går vi över till själva provningen, där vi kommer prova 4 röda viner halvblint. (Förklaring vad det innebär får ni i teoripasset) Ni behöver ta med 4 glas var, gärna tulpanformade glas utan störande mönster. Ta även med en penna för att göra anteckningar. Undvik starka parfymer då dessa trubbar av båda egna och andras sinnen. Priset är 200kr per person (eventuellt överskott tillfaller föreningen). Antalet platser är begränsat så principen först till kvarn gäller.

Anmälan görs genom att maila: foreningenbostelage@gmail.com

Vi kommer hålla till i gamla skolan där Henrik och Johanne så generöst låter oss använda skolsalen. Eftersom lokalen inte är uppvärmd rekommenderas en extra tröja.

Berättare: Fredrik Öhrneman, Sommelier

När: Lördagen den 13:e oktober klockan 15 – 17

Var: Böste Strandväg 36A, Gamla skolan


Böste Sopranen till Ystads Teater

Lördagen den 20 oktober kl 14.00 uppträder Böste-sopranen Lisa Löfqvist på Ystads Teater. Med sig har hon vännerna tenoren Henrik Lagercrantz och pianisten Frederic Schöning och de bjuder upp till Operett-Singalong. På 5 minuter lär du dig den rätta sångtekniken och kan sjunga med i kända melodier från bla Glada änkan och Vita hästen eller sitt bara och njut av skönsång och roliga anekdoter från teaterns glada värld. Ta med dig ett gäng och möt hösten med sång!

Biljetter hittar du här: Ystads Kommun – Operettsingalong


Vid frågor eller kontakt: foreningenbostelage@gmail.com

Du kan enkelt och närsomhelst avregistrera dig genom länken längst ner i mailet.

MvH

Föreningen Böste Läge

Tipsa en vän

Du får detta nyhetsbrev eftersom du bor i eller visat intresse för Böste. Som medlem i föreningen får du också detta utskick. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Kategori: