Böste Berättar om Böste augusti 4, 2018


Böste vandring

Söndagen den 12 augusti är det återigen dags för ”Böste Berättar”. Denna gång berättar verkligen Böste! Kom och lyssna till Marie-Louise och Anne-Marie med flera som pratar om husen i Böste och om personerna som bodde här.

Vi samlas på Löjtnant Flinths väg 83, (sista huset mot Smyge) Berättelserna börjar där och vi vandrar sedan tillsamman inåt byn. Vi går så långt vi hinner på två timmar och pratar om husen vi passerar. Resterande hus berättar vi om vid nästa tillfälle.

När: Söndagen den 12 augusti, kl 13.00-15.00

Var: Samlas vid Löjtnant Flinths väg 83

Vem: Gratis för alla medlemar, icke medlemmar 50:-

Under ett par års tid har 5-6 personer träffats och dokumenterat minnen om husen i Böste. Marie-Louise har forskat fram underlag från olika ställen och har fått fram gamla foton på hus och personer.


Böste Berättar

Denna gången berättas det om Böste, nästa gång handlar det om Surfing och därefter om viner. Vad är då Böste Berättar? Vi är ett litet samhälle med många olika människor och varierad bakgrund, intresse och historia. Utifrån nyfikenhet, att träffas och lära sig mer om nya saker, har vi skapat Böste Berättar. Vi tror att om någon har något intressant att berätta, finns det alltid folk som är intresserade att lyssna, och tvärtom.

Det kan vara berättelser om Böste, sitt jobb, sin hobby, erfarenheter, något man brinner för eller vill dela med sig av. Vi tror att vid ett berättartillfälle kan det skifta mellan högt och lågt, mycket folk till några få, men att det ändå är värt ett möte och berättelse. Återkom gärna till föreningen om ni har förslag på personer eller om det är något du kan tänka dig att berätta om, så planerar vi in tid och plats. Var inte blyg. Med Böste Berättar, håller vi Böste levande.


Bli Medlem i Föreningen Böste Läge!

Kostnaden är 100:- per medlem och år, oavsett medlemskap. Betala in på bankgironummer 5258-5643. Viktigt att ni uppger ert namn och e-mail adress. Om ni har fastighet i Böste, ange då även denna adress. Om ni inte får plats med all information på inbetalning, maila oss med kompletterande uppgifter. Vid slutförd betalning, erhålls ett medlemsnummer via mail. Betalar ni för flera medlemmar gör ni en betalning per medlem.

Information om föreningen skickas ut via föreningens nyhetsmail och på föreningens informationstavla i byn. Kontakta oss för medlemskap eller frågor, foreningenbostelage@gmail.com

Genom medlemskap stöttar man det arbete som utförs, ju fler medlemmar, desto bättre ekonomi och mandat får vi att genomföra aktiviteter och dylikt. Som medlem och fastighetsägare i Böste har man rösträtt vid eventuella omröstningar (max en röst per fastighet). Boende utanför Böste är varmt välkomna att bli stödmedlem och har då samma tillgång till aktiviteter och information som övriga medlemmar.


Vid frågor eller kontakt: foreningenbostelage@gmail.com

Du kan enkelt och närsomhelst avregistrera dig genom länken längst ner i mailet.

MvH

Föreningen Böste Läge

Tipsa en vän

Du får detta nyhetsbrev eftersom du bor i eller visat intresse för Böste . Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Kategori: